Sälja kläder på nätet

En tröja man inte använt på två år, jeans som inte passar, skor man tröttnat på. Med handen på hjärtat, de flesta av oss känner igen oss i situationen. Ändå ligger de där plaggen i vår garderob och tar onödig plats. Tack och lov har det aldrig varit lättare än förut att sälja sina kläder och förtjäna en liten slant. Och det bästa av allt, man kan göra det på nätet.

Var kan jag sälja kläder?

Om du inte redan gjort det är det kanske dags att rensa i garderoben. Alla plagg du inte vill ha själv kanske någon annan vill ha. Om du vill sälja kläder på nätet finns det flera plattformar att välja mellan. De mest välkända är Blocket och Tradera. Förutom dem lönar det sig att använda köp och sälj-grupper på Facebook, eller att ladda ner appen Plick till sin smartphone. Plick fungerar ungefär som instagram. Du laddar upp en bild på det du vill säga, och de som är intresserade kan skicka ett privat meddelande till dig.

Varför inte bara slänga dem?

Att sälja sina gamla ägodelar kräver visserligen lite tid, och ibland kan det vara frestande att kasta dem istället. Innan du gör det, tänk en gång till. Idag produceras det mer kläder än någonsin och det sliter på miljön. Du kan dessutom få tillbak lite pengar genom att sälja plaggen, så din plånbok blir också glad.

 

Sälj dina gamla saker

Second hand marknaden blir mer och mer populär. Människor har börjat förstå att modeindustrin inte är hållbar i längden. Samtidigt går det ofta att göra riktiga fynd när man köper begagnat. Det är enklare än någonsin att bli av med sina kläder. Har man plagg i sin garderob som aldrig kommer till användning lönar det sig att göra ett försök att sälja dem!