Loppmarknad Norrtälje

I Norrtälje med omnejd finns massor av bra loppisar för den som vill fynda unika saker till ett bra pris. Oavsett om du är ute efter en gratängform eller en stol från sekelskiftet så finns det mesta att hitta och Norrtälje har flera ställen att besöka i jakten på guldkornen.

Fynda i hamnen

Nere vid hamnen och den gamla sädessilon (som numer är riven) finns jätteloppisen som de flesta Norrtäljebor säkert känner till. Det är ett magasin fyllt av allehanda ting så som koppar och glas, kläder, möbler, utemöbler och tavlor. Här kan den som orkar leta sig igenom en uppsjö av saker och hitta de riktiga fynden.

Antikaffär eller loppis?

Vad är skillnaden på en antikaffär och loppis? Antikaffärer riktar sig ofta in på mer nischade ting, så som möbler, klockor och konstföremål, medan en loppmarknad säljer det mesta. Det finns även så kallade “retro-affärer” i Norrtälje som inte vill titulera sig som loppis, men som inte riktigt når upp till att vara en antikaffär.

 

Roligt sätt att fördriva tiden

Det finns ett antal loppisar i Norrtälje och Roslagen. Framförallt sommartid slår massor av små loppisar upp portarna. Jätteloppisen i hamnen är öppen året runt och nya saker tillkommer hela tiden. För den som vill bege sig ut och fynda är loppisarna ett fantastiskt roligt sätt att fördriva tiden en lat söndag eller en ledig dag. Man vet aldrig vad man kommer hem med.