Bakluckeloppis i Karlstad

Sommaren är äntligen här och med det sommarens höjdpunkt; bakluckeloppis! Efter vårstädningen är många sugna på att tömma sina förråd och sommarvädret inspirerar till utomhusaktiviteter, därmed lockar utomhusloppis mer än loppis inomhus. Alla bilar blir som små, trevliga handelsbodar där de står parkerade bredvid varandra! Utbudet varierar från leksaker och nyttoprylar till vintagekläder och antikfynd – varje baklucka kan gömma en skatt! Att gå på bakluckeloppis är ett roligt sätt att handla miljösmart och ett trevligt sätt att träffa folk på. Dessutom är det bra för plånboken!

Bakluckeloppis i Karlstad satsar på god loppisstämning

På bakluckeloppis i Karlstad gick man 2017 in för att endast sälja begagnat och för den sakens skull uteslöts övrig torghandel som blommor, nya kläder, grönsaker och partihandel. Tanken var att bevara den goda stämningen där privatpersoner ska kunna sälja och fynda loppissaker utan konkurrens från andra aktörer. Men kaffe och mat är hursomhelst alltid viktigt! På området ställde arrangörerna upp ett allmänt fik där besökare kunde köpa kokkorv, hamburgare, toast, kaffe, dricka och bakverk. För trivselns skull fanns också toaletter för både besökare och säljare samt två allmänna soptunnor.

På loppis gäller god sed från både besökare och säljare. Man får till exempel inte säljas saker som är olagliga eller som kan väcka anstöt. Till dessa hör exempelvis knivar, även så kallade prydnadsknivar och svärd. Det är också förbjudet att sälja husdjur såklart. Vill man sälja hembakade bullar, kakor, eller matbröd bör det vara förpackat i påsar och gärna ha en innehållsförteckning. Kaffe får besökarna köpa på områdets fik.

Bakluckeloppis är ett socialt fenomen

Till skillnad från vanliga loppisar, där försäljaren är anonym, är en bakluckeloppis en social tillställning! Passa på och byt några ord med säljaren och förhandla om priserna. Kanske kan du också få goda råd om sakerna du är intresserad av. Varje baklucka och försäljare kan ha en intressant historia att berätta. En liten knapp som saknas eller ett hack i lacken behöver inte vara något dåligt, tvärtom påminner det om att grejerna haft ett liv innan dig och du får berätta historien vidare.

Att gå på bakluckeloppis är populärt bland både gammal och ung och det lockar besökare från när och fjärran. Med tanke på bakluckeloppisarnas popularitet i landet är chansen också väldigt stor att du träffar bekanta från andra städer och kommuner. Så tag med dig soligt humör och ögon för fynd. En sak har visat sig; det finns en köpare för allt som är till salu, så detta är inget tillfälle att vara blyg och försiktig.

Loppissaker uppradade på ett bord

På loppis kan du göra fantastiska fynd

Alla som vill kan träna upp sin näsa för loppisfynd! Skilj ut guldkornen bland all lump genom att bestämma dig för innan vad det är du söker och behöver hemma. Det är också viktigt att komma i tid och det gäller att hålla sig framme! De riktiga godbitarna försvinner snabbt, i alla fall på loppisar som bara ordnas tillfälligt. Visst finns risken att du köper något du inte blir nöjd med, men då är det bara att skicka vidare grejen till nästa loppmarknad.