Bakluckeloppis i Göteborg

Att köpa och sälja på loppisar är ett perfekt sätt att både tjäna och spara pengar men framför allt ett sätt att skona miljön. Varför slänga något som någon annan kan ha nytta av och är beredd att betala för? Bakluckeloppisar är ett populärt utflyktsställe på helgerna numera. Man tar alltså bilen och parkerar på en stor yta och så säljer man från bilen, oftast från bakluckan. Det har utvecklats till att man även har ett bord bakom bilen där man lägger upp fler grejer man vill sälja då allt kanske inte får plats i bakluckan. Vissa har bara ett bord och inget i bilen alls.

Smidigt på många sätt

Vad är det som är bra med bakluckeloppisar? En fördel är att man har bilen nära så om någon i familjen blir trött kan den sätta sig i bilen och vila en stund. Man behöver inte heller leta parkering efter att man lastat av grejerna man ska sälja. Dessutom är det smidigt när man sålt färdigt för dagen att slippa hämta bilen och lasta in, man packar bara in allt med en gång i bagaget och kör hem. En populär bakluckeloppis i Göteborg är den på slottsskogsvallen.

Man kan sälja allt möjligt på en bakluckeloppis. Kläder, böcker, filmer, cd-skivor, porslin, elektronik, leksaker och mycket annat byter ägare varje helg på bakluckeloppisen i Slottsskogen. Tänk på att det du säljer bör vara helt och rent helst, då är det lättare att få någon att köpa det. Ta gärna med dig plastpåsar eller papperspåsar att dela ut till dina köpare så de kan bära hem sakerna lätt och smidigt.

Begagnat sparar på miljön

Alla nya saker som tillverkas genererar massvis med farliga utsläpp som sakta bryter ner vår miljö och ändrar våra livsförutsättningar. Genom att köpa begagnat bidrar du till ett bättre livsklimat. Tillverkningen av kläder är en stor miljöbov och det går åt cirka elva tusen liter vatten för att tillverka ett enda par jeans. Var snäll mot miljön, välj begagnat. Du sparar dessutom pengar som du kan ha till roligare saker som nöjen till exempel.

Att köpa begagnade kläder har länge varit lite tabu men fler och fler upptäcker att det faktiskt finns många fördelar med det. Vi blir mer och mer miljömedvetna och upptäcker dessutom att vi kan få massor av plagg för samma summa som en enda T-shirt som köps ny i butik. Samma med leksaker till barnen, att få mer för pengarna är uppskattat av många föräldrar. Istället kan man lägga pengarna man sparar i barnens sparbössa.

En av alla saker man kan köpa på bakluckeloppisar

Passa på att pruta

Självklart kan man köpa nytt ibland men tänk efter en gång extra om du verkligen behöver något helt nytt eller om du kan köpa det begagnat istället. Ta en tur på en bakluckeloppis och se om det finns där. Tillfredsställelsen av att fynda kan vara en riktig höjdpunkt. Många gånger kan du pruta lite också och få det ännu billigare. Bästa tipset för att få pruta är att vara där sista timmen innan de stänger för då vill folk bli av med sakerna så de slipper släpa hem dem igen.